Status

seperti....sudah tamat, keajaiban wujud..? ;)

Follow Mereka Juga Ok..!!!

Archives

:: kuotasi hari ini 8 ::



" kalau lelaki lewat dia punya berleter mcm *(&^%*%&. tapi kalau nak tunggu die make up / pkai baju / pkai bra / pkai tudung / pakai kasut dah dkat 1jam dia xtau plak? pastu cakap " ala...dah nak kuar..knela make up skit" kepala ***** kau 1jam skit. "


kredit to UntilUComeBack from lynet....




notakaki : gadis2 sekelian, jgn marah ye...kami syg anda semua.. ;)

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: fantasia malaya ::


aku dok perati je dari dlu.. klu cite melayu pasal orang kaye nih, byk nye mesti ade cite yang driver nye alim, baik, ajar anak tuan rumah nye ngaji, solat berjemaah, pastu ayah@parent diorg kaki klabing, mabuk2, pastu driver ambik parent diorg nih baru pas mabuk, tgk diorg kt cermin, geleng2 kepala..haih~

xde ke cite melayu yang org2 kaya nye berpendidikan agama, alim, tahu baik buruk agama,,,,,,tp diorg nye driver malas sembahyang, ponteng solat jumaat...pastu bos nye yg kaya nih tegur diorg, pastu diorg pon insaf,.,.,.tu je aku nk bebel...kthnxbai~



notakaki : 1 muharam detik permulaan.....hijerah itu pengorbanan, hijerah membentuk perpaduan!!

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

kuotasi hari ini 7


tak kenal maka tak cinta,
dah kenal mcm cilaka...


notakaki : betul ke,.,.?

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: ini cerita sensitif ::


aku pelik betul cafe kt bangunan2 kerajaan nih,.,. rehat mkn tengah harinya pkl 1, tapi aku tgk pkl 1230 da nk licin lauk..betul2 aku tidak paham.. pkl bpe sebenar nye korg rehat ae..?


notakaki : org kerajaan, sile lunch pkl 1 ye.. ;)

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: owh ibu... ::


lokasi : suatu daerah di hulu selangor.... (rumah keluarga saye!)
waktu : 8.06 malam....


buletin utama tv3 : pihak polis menyarakan agar  pihak penganjur "Seksualiti Merdeka" membatalkan hasrat meraka, ini kerana rakyak Malaysia majoriti menentang perilaku homoseksual, seks bebas dan perkara2 songsang.

emak : apa la nk jadi skang ni, mcm2 mende deme nk buat..... ngomel emak saya di dapur
aku : tu la dia, mcm2 da skang nih............sampuk aku
emak : haaa..kamu jgn nk ikut mende2 x elok mcm tu, KL tu mcm2 mende jadi dah, risau mak....
aku : erk....????????????????????/


notakaki : see, xpasal aku plak kana....mak jgn risau, anak mu ini baik sgt! ;)

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: jgn jgn jgn!!! ::


masa : 8.00 mlm
tempat : slh sebuah kompleks kerajaan di KL

aku blk kerja agak lewat hari ini...kerja yg menimbun, ditambah hujan lebat yg amat berbahaya utk motor² kecil. lebih kurg pkl 8.00 ku lihat keadaan diluar, hujan sudah reda... "sudah boleh blk skang" bisik hati ku.

Rasenya hanya tggl aku sahaja di tingkat 8 nih. sedikit goyah terasa dihati ku. Aku berlalu ke pintu, punch kad, cek sume pintu berkunci. Aku menekan pintu lif, tiada org, tetapi butang lif di tingkat 5 sudah ditekan..siapa tkn..? aku tidak tahu...tanpa menghiraukan situasi itu, aku tekat ke tingkat "G"..

Ketika pintu lif tertutup, dengan tiba2 lampu di dalam lif berkelip-kelip.. cuak seketika terasa, lampu terus berkelip, hgga ke tingkat 5 lif berhenti, lif terbuka, dgn keadaan yg agak malap, sesusuk tubuh berlitup kain putih kelihatan.. berderau darah jantan aku, aku cuba membaca kalimah2 suci, tetapi, semua bagai sudah hilang dari minda waras  ku......

sedikit demi sedikit....pndangan ku makin kabur....kemudian aku terlupa apa yg berlaku..









notakaki : ok ok..aku tipu, masuk lif, aku tekan butang "G"...smp level "G" aku keluar dan menyerahkan kunci kepada pak guard, start motor, pulang ke rumah dgn hati girang..sekian!

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: hi awek ::


masa : 8.56 malam
lokasi : gerai makan, bndar sri permaisuri

abg kedai mkn : ye dik nk mkn pe? goreng2 ade, lauk2 ade, western ade... AWEK pon ade..
aku & ted & adik ted : errr...

notakaki : awek pe..? menu baru..?

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: sabut di laut ::

"sampai ati dia wat aku camnih...sob sob~~ "

notakaki : untung smp ati ye tak...? klu sampai kaki..?

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: tak kala di SANA ::


Masa hidup tak nak belakang imam..
Udah mati baru lebih-lebih nk dpn imam..
hmm..

kredit to breaker84, LYnet.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: setelah berkurun ::

lokasi : Kompleks Rakan Muda Kampar
waktu : 10.00 malam

ketua faci : setelah 2 mggu kamu berinduksi disini berjauhan dari family, kwn2, dan org tersyg, tibalah malam terakhir kita.
peserta : tepuk tangan tepuk tangan...
ketua faci : akhir kata dari saya, bagi lelaki, boleh lah SIAP2 untuk balik, dan bagi perempuan SIAP la balik nanti....sekian..
peserta : gelak gelak...


nota kaki : ape nih ape nih, xpaham............?????


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: dunia berubah ::

truuuuttttttttt...nset berbunyi....~

ted : ello breederrrrrr~
aku : apa dia atas yo!
ted : kt mane..?
aku : umah la mne lagi..
ted : jum lepak q-bistro
aku : jum, ko ngan sape...?
ted : ngan ORANG RUMAH aku n syafix..
aku : eceh, org rumah tu... oraite..em coming yo~

nota kaki : bahagia kawan aku nih....ank bile ank..?

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: kl ke congo... ::


aku suke kucen, aku syg kucen....

x kala dikedai makan ade je sekor dua kucen ngan mata berkaca dan meow sedey cuba memujuk aku memberi sedikit makanan.... aku dgn ati yg sgt berperi-kebinatangan campak seketul ayam goreng kunyit kepada kucen tersebut.... kucen itu hidu2, kemudian belah.... vavi!!!!!!!!!!! ko nk ape? pizza? macaroni? beef steak...?

kucen kedai mkn malaysia ni mmg xreti bersykur....antar afrika taw la!!

nota kaki : kredit to img owner~

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: 3 minit sengsara ::


byk lagi kje aku nk wat selain hias megi ngarut mcm nih,.,..,~


mcm nih baru la betul megi,,.cepat dimasak sedap dimakan,.,..,~



nota kaki : credit to image owner~ ;)

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: ramai org kawen skang kan..? ::

lokasi : tesco extra cheras
masa : suatu pagi. awal 2010

aku : nk beli hadiah pe yg sesuai ae utk hadiah kawen..? aku jarang beli menda alah nih~
ted : gam uhu!!!


nota kaki : aku gam mulut kau baru ko tau!!!

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: Tribute to.....Ted ::

ini entry ted kawen



kuotasi Ted sebelum kawen :

kuotasi 1 - time aku kawen nnt bley x pakai kasut croc,,,?

kuotasi 2 - Allah da tentu kan jodoh setiap umat manusia nih,.,..klu die jodoh ko, walau mcm mane pon, die ttp akan jadi pasangan ko satu ari nnt. Tp klu die bkn jodoh ko, samada ko x kan bersama dgn die langsung, atau pon klu ko kawen ngan die, ko akan putus ngan die satu ari nnt....


nota kaki : semoga bahagian hingga akhir hayat Ted,.,.amin~



These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: kuotasi hari ini 6.... ::

"Saya selalu rasa pelik kenapa saudara saudari semua takut betul menyentuh anjing? Bukankah anjing tu ciptaan Tuhan yg dikaruniakan kepada manusia sebagai kawan terbaik?"


Pertama sekali bukan masalah takut menyentuh anjing, tetapi lebih kepada malas menyentuh anjing kerana tidak ada gunanya menyentuh anjing dan kemudian menjadi satu kerja pula untuk menyamaknya. Tahukah saudara betapa lecehnya kerja menyamak? Cuba sentuh anjing empat puluh kali dalam sehari, dan anda akan dapati bil air rumah anda melambung 28 kali ganda.
Betul, anjing itu ciptaan Tuhan, tetapi lebih baik kita menyentuh dan bermain dengan ciptaan tuhan yang lain yang lebih bersih dari anjing contohnya ulat gonggok, mentibang pantai dan lipan bara.

Yang keduanya, anjing itu tidak boleh disifatkan kawan terbaik bagi manusia. Ini kerana anjing tidak dapat membantu membuat kerja sekolah anda, malah tidak dapat memberi pinjam wang kepada anda tika anda kesempitan. Anjing juga tidak dapat menjadi orang tengah semasa anda ingin mengejas kekasih anda. Maka anjing itu bukanlah kawan terbaik bagi manusia.

Semoga jawapan ini dapat menyelesaikan permasalahan anda.

sumber AbangSidi, cari.com.my

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: indah dunia ::

lokasi : downtown bandar tun razak, cheras
waktu : 2.30 pagi....

aku : ted, ko tgk awek tu, cun x,..,?
ted : biase je aku tgk, aku lagi cun.....


nota kaki : transex ke ted nih,..,? wuuuu~

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: kuotasi hari ini 5.... ::

"Beli kondom kat 7-11 malu.
Kongkek anak orang tak malu pulak."

source : StationMonkey, lowyat.net.

*

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: negarawan moden ::


lokasi : INTAN wilayah tengah
waktu : 10 pagi
subjek : Pengurusan Pejabat

en.munawar : sebutkan gelaran bg tokoh berikut.....Tunku Abdul Rahman..?
peserta : Bapa kemerdekaannnnnnnnnnnnn,,.,.
en.munawar : Tun Abdul Razak...?
peserta : Bapa Pembangunannnnn....
en.munawar : Tun Hussein Onn....?
peserta : Bapa Hishamuddinnnnn,,,.,.
en.munawar : (tersenyum riang sambil geleng kepale)


nota kaki : haih, too much play la budak-budak nih~

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: era maju ::

suatu tgh ari di ari jumaat...

teekah : ko nih mat, da pkl 130 pm nih online je lagi,.,.? bwk2 la gi smyang jumaat,,.ape nk jadi,.
mat : masjid ade wifi, ko jgn ketinggalan zaman boleh,..,?

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: rumahku sorgaku ::

ejen 1 : abg nk beli rumah ke,..,? ni saye ade bg cadangan yg bagus utk abg,,..,
here : wah,..besar gak umah nih.,.,area mane,.?
ejen 1 : area kl bang, bagus investmnt nih,..,
here : owh yeke, berapa harga nih,..?
ejen 1 : kite ade promosi skang nih bang, harga rm450k. 10 org awal tempah ade diskaun.
here : dlm ati "pale hotak ko la". rupe mcm pegwai bank ke aku nih,..,~

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati

:: kuotasi hari ini 4.... ::

"Sistem komputer yg baru ni mmg nmpk bagus, cantik....tp kene try dlu, baru kite taw cantik, baik buruk nye,.,.same la mcm kawen, sebelum kawen sume nmpk cantik, tp da kawen da ddk sebumbung, baru tau realiti ke"cantik"an nye,.,.,."

nota kaki : errrrr,.,.,.betul gak tu~

sumber : cik.jed

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati